Ons lichaam bevat duizenden bloedvaatjes die ons lichaam van voeding voorziet en afvalstoffen afvoert. De vaatjes in het gelaat kunnen kwetsbaar of verzwakt zijn. Dit komt doordat de bloedvaatjes zich continue samentrekken en verwijden. Als de bloedvaatjes verwijden is er bijvoorbeeld sprake van blozen, koorts, allergie, alcoholgebruik een hoge bloeddruk of opvliegers. Een rood gezicht gaat vaak gepaard met warmte, een verhoogde doorbloeding of emoties.

Wanneer er sprake is van blijvende verwijde bloedvaatjes duidt dit op een “defect” bloedvaatje. Dit kan variëren van lichtrood tot donkerpaars. Wanneer deze verwijde bloedvaatjes in grotere aantallen voor komen in het gezicht spreken we van couperose.

Couperose kan al ontstaan vanaf het 25e levensjaar. In de loop der jaren verzwakken de bloedvaatjes. Daarnaast wordt de huid dunner waardoor de gesprongen bloedvaatjes meer zichtbaar worden.

Het ontstaan van couperose kan een erfelijke oorzaak hebben. Maar ook externe factoren als bijv. roken, zwangerschap, UV-straling, weersomstandigheden, medicijnen of stress, kunnen een trigger zijn voor het ontstaan van couperose.

Couperose zal niet vanzelf overgaan en kan in de loop van jaren uitbreiden. Correcte thuisverzorging en ondersteuning met voedingssuppletie zorgen voor een totaalaanpak en optimale resultaten.

Maak een afspraak