Pigmentvlekken zijn ophopingen van pigment in de huid. Deze vlekken kunnen overal op het lichaam voorkomen en zijn afhankelijk van het huidtype donker of licht van kleur. In de meeste gevallen komen pigmentvlekken voor op lichaamsdelen die veel worden blootgesteld aan de zon, zoals het gezicht, de armen, de benen, de hals, de handen, de buik en de rug. Pigmentvlekken kunnen vaker voorkomen bij vrouwen die anticonceptie gebruiken of zwanger zijn.

Oorzaken van pigmentvlekken

Hoe pigmentvlekken precies ontstaan is niet bekend. De belangrijkste oorzaak bij het ontstaan van pigmentvlekken is overmatige blootstelling aan zonlicht of zonnebank. Het is daarom erg belangrijk om de huid goed te beschermen tegen UV-straling. Een andere oorzaak kan zijn een verstoorde hormoonbalans door zwangerschap of het gebruik van de anticonceptiepil. Ook een ontsteking van de huid kan pigment veroorzaken. De huid produceert dan te veel melanine.

Met de juiste gezichtsbehandelingen, zonbescherming, producten en ondersteuning van supplementen kan je pigment heel goed behandelen. Pigment is een proces in onze huid wat 24 uur per dag plaats vindt. Als je gevoelig bent voor pigmentvlekken, dan is je pigmentprobleem niet blijvend verholpen als het eenmaal onder controle is.

Maak een afspraak